Stičišče aktualnih informacij o življenju in delovanju pripadnikov slovenskih manjšin v Italiji, Avstriji, na Madžarskem in na Hrvaškem.

Slovenci v Avstriji


„Naročilo, da šega ostane živa“

8. oktober 2018 ob 11:37

Za vpis ziljskega žegna in ziljske noše v seznam unescove nesnovne kulturne dediščine je bilo ob prošnji pobudnikov odločilno tudi izvedensko mnenje, ki ga je napisal dialektolog Ludvik Karničar.


Zamejski Slovenci pri novem ministru

4. oktober 2018 ob 12:51

Novi minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Peter Jožef Česnik je v sredo v Ljubljani sprejel predstavnike krovnih organizacij avtohtonih slovenskih skupnosti v Avstriji, Italiji, na Hrvaškem ...


„Priznanje kulturnemu prostoru“

2. oktober 2018 ob 13:14

Slovenski minister za kulturo Dejan Prešiček je ob podelitvi avstrijske državne nagrade čestital pisatelju Florjanu Lipušu.


Podelitev državne nagrade Lipušu

1. oktober 2018 ob 11:39

Pisatelj Florjan Lipuš bo v ponedeljek opoldne na Dunaju prejel Veliko avstrijsko državno nagrado za dosežke s področja umetnosti in kulture. Dobil jo bo za literaturo v slovenskem jeziku.


Dokumentarni film Sine Legibus

11. september 2018 ob 14:59

Dokumentarni film Sine Legibus – po poteh 1976, koroške slovenske režiserke Milene Olip, pripoveduje zgodbo štirih rojakov iz Sel na avstrijskem Koroškem, ki so zaradi nasprotovanja preštevanju ...


Podjetniških priložnosti ne manjka

30. avgust 2018 ob 09:36

Ines Stupica je po končani Višji šoli za gospodarske poklice v Šentpetru, na katero se je vpisala zaradi omejitve vpisa v Sloveniji, ostala na avstrijskem Koroškem.