Stičišče aktualnih informacij o življenju in delovanju pripadnikov slovenskih manjšin v Italiji, Avstriji, na Madžarskem in na Hrvaškem.

23. februar 2018 ob 15:51 Avstrija

Koroška priljubljena pri slovenskih podjetjih

Slika je simbolična. Foto: Pixabay

Slovenija je največji investitor na Koroškem, sledita ji Italija in Nemčija. V preteklem letu se je na Koroškem naselilo 32 slovenskih podjetij, poroča koroška družba za naselitev obratov in holding družba Babeg. S temi naložbami naj bi nastalo do 200 novih delovnih mest.

Naselitev obratov da je za Koroško velika opora pri razvoju gospodarstva. Pomembno je, da postane vidno to, kar odlikuje Koroško, to sta področji raziskovanje in tehnologija, pravi poslovodja družbe Babeg Hans Schönegger.

Na tiskovni konferenci v četrtek sta tudi deželni glavar Peter Kaiser (SPÖ) in njegova namestnica Gaby Schaunig (SPÖ) spregovorila o naseljevanju inovativnih in tehnoloških podjetij na Koroškem. Podjetja da cenijo Koroško tudi zaradi atraktivne infrastrukture.

Med podjetji, ki so se lani naselila na Koroškem, deželna tiskovna služba omenja AlpVent iz Slovenije, ki vlaga v obetavne start-upe, katerim svetuje predvsem na področju menedžmenta in marketinga.


Več na slovenci.orf.at

Zadnje objave Slovencev v Avstriji