Stičišče aktualnih informacij o življenju in delovanju pripadnikov slovenskih manjšin v Italiji, Avstriji, na Madžarskem in na Hrvaškem.

28. junij 2017 ob 10:39 Avstrija

Na dvojezičnih šolah 75 maturantov

Sandi Horvat|Maturant/ka.
Slika je simbolična. Foto: Sandi Horvat
Nika Rant je do mature potrebovala le štiri leta.

Nika Rant je do mature potrebovala le štiri leta. Foto: Nika Rant / Facebook

Centralna matura je postala rutina in je tokrat potekala brez težav in negativnih presenečenj, ugotavljajo na vseh treh dvojezičnih višjih šolah na Koroškem. Zrelostne izpite je na teh izobraževalnih ustanovah že v prvem poskusu uspešno opravilo skupno 75 maturantk in maturantov.

„Zadovoljiv rezultat“

Na Slovenski gimnaziji je opravilo zrelostni izpit 43 dijakinj in dijakov, na Dvojezični trgovski akademiji (TAK) je k maturi nastopilo 22 kandidatk in kandidatov, pravi ravnatelj TAK Hanzi Pogelschek.

Šest dijakinj in dijakov TAK je maturo opravilo z odliko, ena maturantka pa z dobrim uspehom. Skupno je zrelostni izpit na TAK v prvem poskusu opravilo 19 maturantk in maturantov.

Med letošnjimi maturanti posebej izstopa Nika Rant

Med maturantkami in maturanti dvojezične trgovske akademije še posebej izstopa Nika Rant.

Ne le, da je maturo opravila s samimi prav dobrimi ocenami, je zrelostni izpit na trgovski akademiji opravila že po štirih letih, in ne po petih, kot vsi ostali.

„Kar nekaj izrednih uspehov“

Višja šola za gospodarske poklice v Šentpetru pri Šentjakobu ima od torka naprej trinajst novih absolventk in absolventov. Nekateri pa se bodo potrudili še jeseni, je pojasnil ravnatelj izobraževalne ustanove Stefan Schellander.


Več na slovenci.orf.at

Zadnje objave Slovencev v Avstriji