Stičišče aktualnih informacij o življenju in delovanju pripadnikov slovenskih manjšin v Italiji, Avstriji, na Madžarskem in na Hrvaškem.

12. junij 2018 ob 15:48 Avstrija

„Odlikuje ga drža do slovenstva“

Janez Stergar
Janez Stergar. Foto: Inštitut za narodnostna vprašanja

Kugyjeva nagrada, ki jo Skupnost koroških Slovencev in Slovenk (SKS) letos podeljuje Janezu Stergarju, je nagrajencu pisana na kožo, pravi predsednik SKS Bernard Sadovnik. Podelitev priznanja Janezu Stergarju bo v torek, 19. junija.

Letos bo SKS s Kugyjevo nagrado počastila predsednika Kluba koroških Slovencev v Ljubljani, profesorja zgodovine Janeza Stergarja "za svoje zasluge s področja prekomejnega delovanja, publiciranja, avtorskega in založniškega dela v službi alpsko-jadranskih jezikov.“

„Že dolga leta je bil v naših mislih“

Odlikovanje, ki ga podeljujejo „v rednih presledkih odličnim osebnostim, ki doprinašajo bistven delež pri uresničevanju kulturnega, vzgojnega, političnega, gospodarskega, športnega in splošno-človeškega zbliževanja narodov sosedov na Koroškem in v celotni alpsko-jadranski regiji“, je Janezu Stergarju pisano na kožo, je dejal predsednik SKS Bernard Sadovnik.

Podelitev Kugyjeve nagrade Janezu Stergarju bo v torek, 19. junija, ob 19. uri v prostorih Slovenske gimnazije v Celovcu.

Zadnje objave Slovencev v Avstriji