Stičišče aktualnih informacij o življenju in delovanju pripadnikov slovenskih manjšin v Italiji, Avstriji, na Madžarskem in na Hrvaškem.

3. julij 2018 ob 16:16 Avstrija

Olip se poslavlja iz občinske sobe

Nanti Olip
Nanti Olip. Foto: BoBo

Nanti Olip, podžupan v Selah, je z 2. julijem oddal vse svoje politične funkcije v občini. Glavni razlog za umik je poklicne narave, mandatar Enotne liste (EL) pa da je v zadnjem času pogrešal tudi odprte in odkrite razprave v občinski hiši - predvsem glede poglavja okoli čiščenja odplak.

27 let bil podžupan

33 let, 3 mesece, 3 tedne in 3 dni je bil kot mandatar Enotne liste Sele v občinski politiki, od tega 27 let podžupan in član občinskega predstojništva, zdaj je potegnil pod poglavje občinske politike črto in sporočil svoj umik: Nanti Olip, 62-letni strokovni nadzornik za katoliški verouk na obveznih šolah na veljavnostnem območju dvojezičnega šolstva odhaja iz selske občinske politike, ki jo je vedno videl v prvi vrsti kot servisno ustanovo za občanke in občane.

Dodatne poklicne obveznosti

Marca 1985 je Olip stopil kot mandatar Enotne liste Sele prvič v občinsko hišo, po dobrih treh desetletjih se sedaj umika. Glavni povod za odstop so dodatne poklicne obveznosti, a tudi razvoj v občinski hiši sami da je prispeval svoje, utemeljuje svoj korak podžupan Nanti Olip.


Več na slovenci.orf.at

Zadnje objave Slovencev v Avstriji