Stičišče aktualnih informacij o življenju in delovanju pripadnikov slovenskih manjšin v Italiji, Avstriji, na Madžarskem in na Hrvaškem.

4. januar 2018 ob 10:01 Avstrija

Ples v znamenju povezanosti

Hrvatski bal - Wiener Kroatenball
Foto: Hrvatski bal - Wiener Kroatenball

Povezanost med gradiščanskimi Hrvati in koroškimi Slovenci je v ospredju letošnjega plesa „Hrvatski bal“ 20. januarja na Dunaju. Pod geslom „Mi se ’mamo radi“ ne bosta v žarišču pozornosti le glasba in šport, obujali bodo tudi spomine na skupne akcije na področju manjšinske zaščite.

„Mi se ’mamo radi“

Ples bo v Park-hotelu Schönbrunn, neposredno ob znamenitem gradu Schönbrunn v 13. dunajskem okraju. „Hrvatski bal“ je letos v znamenju sodelovanja gradiüöanskih Hrvatov s koroškimi Slovenci, tako na kulturnem kot tudi na narodnopolitičnem področju. Glasbeno plat bodo na plesu pokrili Oktet Suha, Trio Podjuna in skupina Bališ.

Tajnik Slovenske športne zveze Marko Loibnegger bo predstavil Europeado – evropsko nogometno prvenstvo avtohtonih narodnih skupin, ki bo leta 2020 na Koroškem. Član organizacijskega odbora, novinar Peter Tyran pa opozarja tudi na narodnopolitične vidike družabnega veledogodka.

Več informacij nudi Hrvatski centar (Schwindgasse 14/4) na Dunaju. Že na Slovenskem plesu v petek, 5. januarja v Vrbi, pa bodo navzoči gradiščanski Hrvati z informacijami iz prve roke.


Več na slovenci.orf.at

Zadnje objave Slovencev v Avstriji