Stičišče aktualnih informacij o življenju in delovanju pripadnikov slovenskih manjšin v Italiji, Avstriji, na Madžarskem in na Hrvaškem.

19. marec 2018 ob 10:54 Avstrija

Pri imenovanju novih vodij ni napredka

Landesschulrat für Kärnten
Foto: lsr-ktn.gv.at

Skoraj poldrugo leto se vleče razprava o imenovanju vodij za dvojezični ljudski šoli v Dobrli vasi in v Velikovcu. V razpisu je navedeno, da je neizogibno znanje slovenščine na ravni B1, torej raven mature, pri postopku objektivizacije pa so na prvo mesto uvrstili le enojezičnega kandidata.

„Upoštevati je treba pogoje razpisa“

Za vodenje dvojezične šole je potrebno, da ravnatelj oziroma ravneteljica v omenjeni meri obvlada tudi slovenščino, je ocena deželnega šolskega sveta. Ker pa sta na prvem mestu osebi, ki tega znanja nimata, deželni šolski svet še vedno ni imenoval novi vodji, je v pogovoru za ORF pojasnil predsednik deželnega šolskega sveta Rudolf Altersberger. Na vprašanje, kdaj mora priti do neke odločitve in, ali je mogoče ponoven razpis, s tem pa naposled spet nadaljnja razprava, je Altersberger dejal, da je to teoretično mogoče. Treba je doseči pravno jasno ureditev, je še dejal Altersberger, ki upa, da bo le mogoče najti rešitev in na prvo mesto uvrstiti osebo z znanjem slovenščine.


Več na slovenci.orf.at

Zadnje objave Slovencev v Avstriji