Stičišče aktualnih informacij o življenju in delovanju pripadnikov slovenskih manjšin v Italiji, Avstriji, na Madžarskem in na Hrvaškem.

16. november 2017 ob 09:31 Avstrija

Tomažič se poslavlja od „Nedelje“

Tonč Rosenzopf-Jank, Mateja Rihter in Hanzi Tomažič
Foto: Orf

Nad tri desetletja je Hanzi Tomažič glavni urednik cerkvenega lista „Nedelja“ - v sredo je napovedal svoj umik. Dejal je, da je prišel pravi čas, da preda vodenje časopisa v mlajše roke. Vodstvo bo prevzela Mateja Rihter, profesorica slovenščine z dolgoletnimi izkušnjami na medijskem področju.

S 1. februarjem 2018 bo Mateja Rihter prevzela vajeti

S privolitvijo škofijskega vodstva in v dogovoru z uredniškim timom je rasla odločitev Hanzija Tomažiča, da nalogo vodenja Nedelje s 1. februarjem 2018 zaupa Mateji Rihter, pojasnjuje vodja Dušnopastirskega urada in izdajatelj Nedelje Tonč Rosenzopf-Jank.

Dodaja, da se z veliko hvaležnostjo zavedajo vsega, kar je Tomažič s svojim širokim pogledom in odprtostjo za novo doprinesel ne samo Nedelji, ampak celotni Cerkvi na Koroškem. Rosenzopf-Jank pa je prepričan, da bo tudi nova glavna urednica skupaj s svojim timom pomagala odkrivati dobro v ljudeh in prostore upanja.


Več na slovenci.orf.at

Zadnje objave Slovencev v Avstriji