Stičišče aktualnih informacij o življenju in delovanju pripadnikov slovenskih manjšin v Italiji, Avstriji, na Madžarskem in na Hrvaškem.

2. marec 2018 ob 13:54 Avstrija

Učenci ZG/ZRG dosegli zavidljive uvrstitve

Foto: ORF/ottowitz

Na deželnem prvenstvu v alpskem smučanju na Osojščici so v sredo smučarke in smučarji ZG/ZRG za Slovence v Celovcu dosegli zavidljive uvrstitve. Dijaki in dijakinje Slovenske gimnazije so nastopili v dveh kategorijah 10 do 14-letnih in dveh kategorijah 15 in 16-letnih.

V vsaki od teh kategorij se je pomerilo 50 do 60 najboljših koroških smučark in smučarjev. V kategoriji cicibanke je Lena Olip (2.A) dosegla 4. mesto, skupno z najmlajšo tekmovalko Anjo Metschina (1.C) pa je z ekipo Celovec osvojila bronasto 3. mesto. Luka Kovač (3.B), Marjan Ogris-Martič (3.D), Jan Ogris-Martič (3.D) in Noa Sabotnik (4.C) so kot ekipa kategorije mlajši dečki dosegli 6. mesto.

V kategoriji starejše deklice je Liza Žagar (5.B) dosegla 6. mesto, njen brat Maks Žagar (5.B), pa se je v kategoriji starejši dečki uvrstil na 4. mesto.

V nedeljo na ogled v oddaji „Dober dan, Koroška“

Utrinke tekme boste si lahko ogledali tudi v nedeljski televizijski stalnici Slovenskega sporeda ORF „Dober dan, Koroška“.


Več na slovenci.orf.at

Zadnje objave Slovencev v Avstriji