Stičišče aktualnih informacij o življenju in delovanju pripadnikov slovenskih manjšin v Italiji, Avstriji, na Madžarskem in na Hrvaškem.

22. marec 2017 ob 14:22 Avstrija

„Zagovornik narodnih skupin“

„Zagovornik narodnih skupin“
Foto: Carina Karlovits/HBF

Narodne skupnosti v Avstriji imajo v novem zveznem predsedniku Alexandru Van der Bellnu močnega zagovornika, ki se bo pri pristojnih ministrih zavzemal za težnje narodnih skupin, poudarja po srečanju na Dunaju predsednik sosveta za slovensko narodno skupnost Bernard Sadovnik (SKS).

Nastopni obisk pri novem predsedniku

Novi zvezni predsednik Alexander van der Bellen je v torek na Dunaju sprejel predsednike in podpredsednike vseh sosvetov avstrijskih narodnih skupin. Pod vodstvom predsednika sosveta za slovensko narodno skupnost Bernarda Sadovnika so sogovorniki zveznega predsednika seznanili o aktualnem položaju avstrijskih manjšin.

Sosveti po letih brez premikov za nov zagon

Pogovarjali da so se o vseh vsebinah - od vprašanja izobraževanja in šolstva do novelizacije zakona o pospeševanju tiska, ki naj zagotovi bazično financiranje tiskanih medijev vseh narodnih skupin, zlasti še tednika „Novice“. Nastopni obisk pri zveznem predsedniku je bil mnogo več kot le vljudnostno srečanje in le en termin intenzivnega delovnega dneva, je dejal Sadovnik.

Sadovnik: „Predsednik se izredno zanima za naše težave“

Pogovori predsednikov in podpredsednikov sosvetov s poslanskimi skupinami v parlamentu se bodo nadaljevali 4. aprila.


Več na slovenci.orf.at

Zadnje objave Slovencev v Avstriji