Stičišče aktualnih informacij o življenju in delovanju pripadnikov slovenskih manjšin v Italiji, Avstriji, na Madžarskem in na Hrvaškem.

27. avgust 2018 ob 10:40 Hrvaška

Iztog Žorž razstavlja v galeriji Mir junakov na Trsatu

Kulturno dogajanje na Reki v okviru prireditve Poletje na Gradini, bogati tudi razstava štirih reških umetnikov na Trsatu. Med njimi je tudi rojak Istog Žorž, priznani in priljubljeni reški fotograf, tudi dolgoletni član Slovenskega kulturnega društva Bazovica. Fotografijo je kot otrok vzljubil v očetovem ateljeju, že pri štirinajstih letih je sodeloval na razstavi v Zagrebu in danes ima za seboj več kot 300 skupinskih in 40 samostojnih predstavitev. Prejel je več nagrad in priznaj, njegove fotografije so objavljene v številnih strokovnih publikacijah, knjigah in katalogih.

Razstava v galeriji Mir junakov na Trsatu je nastala v sklopu prireditve Gradina no limit. Istog Žorž pa je ustvarjal dela na temo trsatskega zmaja, varuha te srednjeveške utrdbe. V pogovoru z Marjano Mirković se je v oddaji Sotočja ozrl na aktualno razstavo in na svojo dejavnost v Bazovici.

Zadnje objave Slovencev na Hrvaškem