Stičišče aktualnih informacij o življenju in delovanju pripadnikov slovenskih manjšin v Italiji, Avstriji, na Madžarskem in na Hrvaškem.

5. december 2017 ob 13:07 Hrvaška

Miklavž je že obiskal otroke v Splitu

V prostorih Slovenskega kulturnega društva Triglav je Miklavž pozdravil tudi Muco Copatarico.
Miklavž je že obiskal otroke v Splitu
Foto: SVSD/SKD Triglav Split

Kot vsako leto, nas je tudi letos v prostorih društva obiskal Miklavž. Malo je pohitel, želel je namreč pozdraviti Muco Copatarico, ki je prišla med naše otroke iz Dubrovnika. Prinesla jo je Tanja Baletić iz Slovenskega društva Lipa Dubrovnik. Odlična lutkovna predstava je pritegnila tudi tiste najmlajše otročičke na prireditvi in v njej so aktivno sodelovali prav vsi. Tudi razumeli so lepo Mucino slovenščino, čeprav ne hodijo vsi k pouku. Naučili so se prijaznih besed: hvala, prosim, oprosti, pospravi, pomagaj....

S pesmijo in recitacijami so otroci pouka slovenščine pozdravili Miklavža, vsem na ogled pa so postavili pano z novoletnimi čestitkami, zimskimi motivi na steklu in retrospektivo fotografskih zapisov z jesenskih dogajanj in aktivnosti.

Miklavž je med 50 otrok razdelil darove in se utrujen poslovil, otroci pa so tradicionalno, čeprav malo zgodaj, okrasili novoletno jelko.

Vera Hrga, učiteljica pouka slovenskega jezika, SKD Triglav Split

Zadnje objave Slovencev na Hrvaškem