Stičišče aktualnih informacij o življenju in delovanju pripadnikov slovenskih manjšin v Italiji, Avstriji, na Madžarskem in na Hrvaškem.

21. september 2016 ob 11:35 Hrvaška

Na Hrvaškem se je zanimanje za učenje slovenskega jezika povečevalo

Vida Srdoč

Vida Srdoč. Foto: Marjana Mirković

Na Hrvaškem se je zanimanje za učenje slovenskega jezika zadnja leta povečevalo, tudi v Istri in Kvarnerju. Na osnovi manjšinske zakonodaje je tako slovenščina letos na urniku dveh osnovnih šol (na Reki in v Matuljih) ter treh srednjih šol, dveh v Pulju (gimnazija in šola za umetnostno oblikovanje) in na drugi gimnaziji v Varaždinu. Kako pa letos kaže z učenjem slovenskega jezika in kulture letos v društvih v Istri in Kvarnerju, nas zanima v tokratnih Sotočjih.

V društvu Bazovica na Reki se je dopolnilni pouk slovenščine začel pred štiriindvajsetimi leti in zanj je vedno precej zanimanja, pojasnjuje Marjani Mirković učiteljica Vida Srdoč, ki v društvu vodi tudi jezikovne tečaje, namenjene predvsem bodočim brucem na slovenskih univerzah. Tajnica društva Bazovica Eva Ciglar pa letos nadaljuje s poukom slovenščine v Buzetu. Z vpisom je, kot je povedala, zelo zadovoljna, saj bo pri pouku sodelovalo še več udeležencev kot lani. Zakaj se povečuje zanimanje za učenje slovenščine tudi v Buzetu? Prisluhnite tokratni oddaji.

Naslovna slika: S pouka slovenščine v Buzetu (Foto: Eva Ciglar)


Prisluhnite celotni oddaji Sotočja!

Zadnje objave Slovencev na Hrvaškem