Stičišče aktualnih informacij o življenju in delovanju pripadnikov slovenskih manjšin v Italiji, Avstriji, na Madžarskem in na Hrvaškem.

23. januar 2018 ob 11:06 Hrvaška

Piranski zaliv povezuje Ljubljano in Reko

Slovensko mladinsko gledališče iz Ljubljane in Hrvaško narodno gledališče na Reki, programsko sorodni in sodelujoči ustanovi, sta v sezoni 2014/15 uvedli skupni abonma z naslovom Piranski zaliv. Gre za program, ki predvideva po dve predstavi na Reki in v Ljubljani, pomembno bogati kulturno ponudbo obeh mest in krepi vezi med narodoma, njegov uspeh pa potrjuje tudi vselej dober odziv večinoma stalnega občinstva. Sam naziv, ki mu je botrovala seveda politika, je še vedno aktualna tema, kljubujejo pa ji dobri odnosi med narodoma in ne nazadnje, umetnost.

V okviru abonmaja je bila 20.1.2018 v reškem gledališču na sporedu druga predstava, Woyczek, v režiji Anice Tomić, ena najbolj uprizarjanih in najvplivnejših dram z nemškega govornega področja. Več o abonmaju in gledaliških vezeh, ki jih je v zadnjih letih močno zaznamoval prejšnji intendant reškega gledališča, režiser Oliver Frljić, Marjana Mirković.

Foto: HNK Ivana pl. Zajca Reka

Zadnje objave Slovencev na Hrvaškem