Stičišče aktualnih informacij o življenju in delovanju pripadnikov slovenskih manjšin v Italiji, Avstriji, na Madžarskem in na Hrvaškem.

16. oktober 2017 ob 12:54 Hrvaška

Poletne aktivnosti Slovenskega kulturnega društva "Lipa" Zadar 2017

Tudi letošnje poletje so bili člani Slovenskega kulturnega društva "Lipa" Zadar, navkljub vročemu poletju, zelo aktivni.
Milenium stih - Marija Ivoš
Milenium stih - Marija Ivoš
Andreja Malta prezentira svojo poezijo

Andreja Malta prezentira svojo poezijo

Ladja kulture - Jože Arzenšek

Ladja kulture - Jože Arzenšek

Udeleženci pesniškega druženja Poezija na dvorišču

Udeleženci pesniškega druženja Poezija na dvorišču

V sklopu že tradicionalne prireditve "Ladja knjigarna-ladja kulinarke 2017" se je ladja na svoji poti ob jadranski obali, tretjega avgusta ustavila v Sv. Filip Jakovu. Tam sta se v program, na povabilo direktorice turistične skupnosti Klare Eškinje, vključila Ruža in Jože Arzenšek, vodja likovne sekcije Slovenskega kulturnega društva Lipa Zadar. Razstavila sta slike z letošnje jubilejne, 10 likovne kolonije Maj 2017 Turanj, kjer so s svojimi deli sodelovali Jože Arženšek, Pia Bajlo, Marija Ivoš, Majda Radović ter likovni umetniki iz drugih slovenskih društev na Hrvaškem in iz Slovenije.

Članici društva Marija Ivoš in Andreja Malta, ki je tudi koordinatorica za sekcije društva, sta z branjem svoje poezije sodelovali na pesniškem druženju "Poezija na dvoru" zadarskega Društva književnih ustvarjalcev "Riječi iznad svega".

Pesnica Andreja Malta je sodelovala še na številnih drugih prireditvah, kjer je v različnih jezikih, tudi v slovenščini, predstavila svojo poezijo: v Perušiću na prireditivi "Večer duhovne poezije", na 8. mednarodnem srečanju "V spomin na Anta Zemljara" , ki ga je pripravilo Hrvaško književno društvo Reka, ,v Povljani, na otoku Pagu, pa je na »KaLibar festiVal-u« konec septembra predstavila svojo kratko prozo.

Sodelovanje članov slovenskega društva na številnih kulturnih dogodkih tega poletja se je sklenilo na prvem zadarskemu Millenium stihu - poetskem maratonu »Besede nad vsem«, ki je potekal v cerkvi sv. Donata. Na prireditvi je sodelovalo 180 ustvarjalcev - pesnikov, kantavtorjev, pevskih zborov, študentov in profesorjev Filozofske fakultete Zadar. Svoje pesmi v slovenščini in hrvaščini sta predstavili članici Slovenskega kulturnega društva Lipa Zadar Andreja Malta in Marija Ivoš.

Andreja Malta, SKD Lipa Zadar

Foto: Andreja Malta, Ruža Arzenšek

Zadnje objave Slovencev na Hrvaškem