Stičišče aktualnih informacij o življenju in delovanju pripadnikov slovenskih manjšin v Italiji, Avstriji, na Madžarskem in na Hrvaškem.

3. avgust 2017 ob 13:19 Italija

Na gradu zadoneli slovenski valčki in polke

Koncert Godbenega društva Prosek
Koncert Godbenega društva Prosek
Foto: Primorski dnevnik

SV. JUST - Več sto poslušalcev se je v torek zvečer zbralo na gradu sv. Justa, da bi prisluhnilo koncertu Godbe na pihala Prosek. V okviru niza glasbenih večerov posvečenih domačim manjšinam »od Balkana do Donave«, ki si ga je zamislila folklorna in glasbena skupina Triestinissima s pokroviteljstvom Občine Trst, so proseški godbeniki v soparnem poletnem večeru postregli z melodijami iz slovenske zakladnice – polkami, valčki in raznoraznimi ljudskimi venčki. Po enournem programu, v katerem sta kot solistki nastopili Irina Perosa in Tina Renar, so zaigrali še nekaj dodatkov, in sicer Skalinado in koračnico Zlatorog.

Za njimi so zaigrali člani turbo benda Etnok s svojim programom ljudske balkansko-ciganske-klezmer glasbe. Prihodnje srečanje z glasbo na gradu bo v petek, 18. avgusta, ko bodo nastopili člani godbe na pihala Arcobaleno, ki bodo postregli z romsko-balkansko glasbo s številnimi primesmi.

Proseških godbenikov pa ne čakajo še zaslužene počitnice. Od 11. do 15. avgusta vabijo namreč vse na Prosek, na tradicionalno šagro na Balancu, kjer bodo poskrbeli za dobro založene kioske in prijetno glasbo s skupinami Blue night band, Love Guns, Souvenir, Ande Casa Dei in Kraški muzikanti. Sodelovala pa bo tudi Godba Salež.


Več novic na www.primorski.eu

Zadnje objave Slovencev v Italiji