Stičišče aktualnih informacij o življenju in delovanju pripadnikov slovenskih manjšin v Italiji, Avstriji, na Madžarskem in na Hrvaškem.

4. december 2017 ob 10:01 Italija

Štipendije ZKB za dijake in študente

V razstavni dvorani banke je bilo tudi predavanje podjetnice Mateje Milost
Štipendije ZKB za dijake in študente
Foto: Primorski dnevnik

Odgovornost, osebnost, proaktivnost, samozavest ter jasnost v komunikaciji so glavne značilnosti, ki lahko prepričajo delodajalca, da vzame nekoga v službo. To je glavno sporočilo predavanja podjetnice in svetovalke Mateje Milost na temo Z osebnostjo in znanostjo do prave zaposlitve, ki je bilo sinoči v razstavni dvorani na Opčinah. Predavanje je potekalo v okviru večera za mlade, na katerem je ZKB letos nagradila 26 mladih s Tržaškega in Goriškega. To je bila zaključna faza projekta ZKB, ki vsako leto podeli štipendije maturantom višjih srednjih šol in študentom z univerzitetno diplomo prve in druge stopnje, ki jih banka razpisuje za svoje člane in za otroke članov, ki so se izkazali na študijski poti. Namen pobude je primerno nagraditi mlade iz tega prostora za prizadevnost in jih spodbujati, da nadaljujejo z izobraževanjem oziroma izpopolnjevanjem in torej s prizadevanji za uspešen vstop na trg dela. Srečanje je uvedel predsednik ZKB Adriano Kovačič.

ZKB je podelila sledeče štipendije 2017:

Diploma višje srednje šole:
Katerina Cufar, Saša Ferfolja, Petra Racman, Boris Radovič, Neža Petaros, Sanja Vogric, Erika Labiani, Gaja Zuzic, Matteo Corsi, Ilenja Sedmach, Mojca Petaros in Dafne Vecchiet.

Univerzitetna diploma 1. stopnje:
Aleš Lavrenčič, Karen Klobas, Tina Paljk, Majla Košuta, Brigita Gergolet, Igor Valič in Miha Pečar.

Univerzitetna diploma 2. stopnje:
Anna Carere, Ivana Milič, Mateja Počkaj, Nada Sossi, Erika Ferluga, Ivana Paljk in Lea Ušaj.


Več novic na www.primorski.eu

Zadnje objave Slovencev v Italiji