Stičišče aktualnih informacij o življenju in delovanju pripadnikov slovenskih manjšin v Italiji, Avstriji, na Madžarskem in na Hrvaškem.

30. december 2015 ob 09:21 Ostalo

Na vrhu primorskih športnikov Tea Ugrin, Mitja Gasparini in FC Luka Koper

Na 32-em skupnem nagrajevanju najboljših primorskih športnikov je v ženski konkurenci slavila telovadka Tea Ugrin, pri moških je bil najboljši odbojkar Mitja Gasparini, pri ekipah pa nogometni klub FC Luka Koper.
Naš športnik 2015
Naš športnik 2015. Foto: Alan Radin

Regionalni RTV center Koper-Capodistria, Primorske novice, Deželni sedež RAI za Furlanijo-Julijsko krajino - slovenski sporedi, Primorski dnevnik, Zveza slovenskih športnih društev v Italiji in spletni portal slosport.org so že 32-to leto zapored pripravili izbor najboljših primorskih športnikov. Tradicionalno prireditev Naš športnik je letos gostil Kulturni dom v Izoli. Najboljše so izbrali športni novinarji RTV centra Koper-Capodistria, Primorskih novic, Deželnega sedeža RAI za Furlanijo-Julijsko krajino, Primorskega dnevnika in spletnega portala slosport.org. Na prireditvi, ki sta jo povezovala Erter Pust (Televizija Koper) in Iztok Novak Easy (Radio Koper), je v ženski konkurenci slavila telovadka Tea Ugrin. Vrhunec sezone za tržaško telovadko je bilo svetovno prvenstvo v športni gimnastiki oktobra v Glasgowu. 17-letna Ugrinova, ki brani barve tržaškega kluba Artistica '81, je z italijansko člansko reprezentanco izborila vozovnico za olimpijske igre. V finalu ekipnega mnogoboja so azzurre zasedle sedmo mesto. Na drugo mesto sta se uvrstili evropski prvakinji v jadralskem razredu 470, Tina Mrak in Veronika Macarol, tretja je bila 25-a na svetovni teniški lestvici pri dvojicah, Andreja Klepač. Od četrtega do šestega mesta so se zvrstile odbojkarica Marina Cvetanovič, gorska kolesarka Tanja Žakelj in kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić. Pri moških je slavil odbojkar Mitja Gasparini, ki je z reprezentanco osvojil srebrno medaljo na evropskem prvenstvu. 31-letni Izolan je na sedmih tekmah prispeval 107 točk ter postal tretji najučinkovitejši igralec evropskega prvenstva. Gasparini je neposredno iz začetnega udarca dosegel največ točk med vsemi igralci evropskega prvenstva. Drugo mesto je osvojil bronasti s svetovnega prvenstva v jadralskem razredu finn, Vasilij Žbogar. Na najnižji stopnički zmagovalnega odra je pristal najboljši slovenski rokometaš v letu 2015, Dean Bombač. Od četrtega do šestega mesta so se uvrstili; odbojkar Loris Mania’, veslač Rajko Hrvat in kanuistični dvojec Sašo Taljat-Luka Božič. Pri ekipah je zavoljo zmage v pokalu in superpokalu slavil koprski nogometni klub FC Luka Koper. Na drugo stopničko so se uvrstili odbojkarji Salonita Anhovo, ki so se prebili v pokalni finale. Na tretjem mestu so pristali rokometaši Kopra 2013, ki so se ekspresno prebili v prvo ligo in so koledarsko leto končali na tretjem mestu prvenstvene lestvice. Četrte so rokometašice ajdovskega Mlinotesta, peti so odbojkarji Olympie iz Gorice šesti pa je predstavnik dvoranskega nogometa, Oplast iz Kobarida.

Foto: Alan Radin

Ostale zadnje objave