Stičišče aktualnih informacij o življenju in delovanju pripadnikov slovenskih manjšin v Italiji, Avstriji, na Madžarskem in na Hrvaškem.

19. september 2016 ob 09:08 Ostalo

Pavšič predsednik komisije RTV za zamejce

Rudi Pavšič
Rudi Pavšič. Foto: Srdjan Zivulovic/Bobo

Na seji komisije za programske vsebine RTV Slovenija, namenjene Slovencem v sosednjih državah, ki je bila v četrtek v Ljubljani, so za predsednika soglasno izvolili Rudija Pavšiča, predsednika SKGZ iz Trsta in predsedujočega Slovenski manjšinski koordinaciji.

Pavšič je izpostavil, da morajo problematike Slovencev v sosednjih državah postati del celovite programske sheme obeh nacionalnih medijev v Sloveniji - tako na radiu kot na televiziji.

Člani komisije, med katerimi je tudi poslovodja Slovenske prosvetne zveze iz Celovca Janko Malle, so naglasili potrebo, tudi v izhodiščnih strategijah nacionalke v še večji meri izpostaviti vlogo in skrb za slovensko narodno skupnost, ki živi v Italiji, Avstriji, na Madžarskem in Hrvaškem.

Podrobno pa bo o teh zadevah tekla beseda na naslednji seji komisije sredi oktobra pred generalnim zasedanjem Programskega sveta RTV, ki bo programske dokumente moral odobriti.


Več na slovenci.orf.at

Ostale zadnje objave